Assistent Schilderen en Afbouw

De cursus Schilderen & Afbouw heeft twee verschillende uitstroomrichtingen met een overlap.

Afbouwvakken die aan bod komen zijn o.a.:

  • Schilderen
  • Stukadoren
  • Afbouwwerkzaamheden

Je leert tijdens de cursus werkprocessen uitvoeren, zoals: het inrichten en voorbereiden van je werkplek en het gebruiksklaar maken en onderhouden van het gereedschap. Verder krijg je ook tal van praktijkopdrachten, waarbij jij je vaardigheden en inzichten kunt ontwikkelen. Er wordt ook aandacht besteed aan samenwerken, werkhouding en werknemersvaardigheden. De cursus bestaat uit:

  • Vaktheorie Schilderen & Afbouw.
  • Praktijkopdrachten of een gerichte training.

Elke acht weken sluiten we af met een praktijk- en theorietoets. Het cursusjaar sluiten we af met een praktijk- en theorie examen.

Je loopt stage bij een schilders- of stukadoorsbedrijf. Ook een stage bij een woningbouwstichting of onderhoudsbedrijf is mogelijk. Bij de beoordeling van de cursus wordt gekeken naar de theorie en de praktijk tijdens de cursus en naar de beoordeling van je stage. Hierbij kan een certificaat behaald worden.

Werkkleding (bij voorkeur wit), evt. veiligheidsschoenen (niet verplicht). PBM’s krijg je eenmalig uitgereikt.

De cursus duurt ca. 35 weken, 3 lesuren per week

stage

Je loopt stage bij een schildersbedrijf of een stukadoorsbedrijf. Ook een stage bij een woningbouwstichting of onderhoudsbedrijf is mogelijk.

cursus

Bij de beoordeling van de cursus wordt gekeken naar de theorie en de praktijk tijdens de cursus. Ook de stage wordt meegenomen in de beoordeling. Hierbij kan een certificaat behaald worden.

duur

De cursus duurt ca. 35 weken, 3 lesuren per week.

aanschaffen

Werkkleding (bij voorkeur wit), evt. veiligheidsschoenen (niet verplicht). PBM’s krijg je eenmalig uitgereikt, bij schade of zoek raken dien je zelf voor nieuwe te zorgen!

locatie

KW1C locatie Schilderscool nabij stadion De Vliert, Den Bosch.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.